Skip to main content

UGHV is meer dan handbal alleen

 

De Ulftse Gecombineerde Handbal Vereniging, kortweg UGHV genoemd, is opgericht in 1955.

Begonnen als RK Handbalvereniging Ulftse Girls met kapelaan Pierik als oprichter en geestelijk adviseur en in 1963, met de komst van heren die ook handbal wilden spelen, werd de naam gewijzigd in UGHV. Ook in de beginjaren van UGHV was er meer dan handbal. Zo werd door de Ulftse Girls vaak deelgenomen aan de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek en waren er natuurlijk ook feestavonden voor de leden.

Ook nu in 2023 staat de gezelligheid tijdens en na het handballen nog steeds hoog in het vaandel bij UGHV.
Voor de jeugd worden er, naast het jaarlijkse jeugdkamp, nog tal van activiteiten  georganiseerd en wordt door de wat oudere jeugd ook vaak deelgenomen aan toernooien met overnachting.
De jongste jeugd (7 en 8 jaar) speelt al haar wedstrijden in toernooivorm. Op een zaterdag wordt er tegen verschillende teams gespeeld. Naast het spelen van wedstrijden zijn er dan ook nog andere activiteiten tijdens zo’n dag. Aan het einde van de dag gaat iedereen als winnaar naar huis. Bij de F-jeugd draait om het plezier in het handballen, er wordt dan ook geen score bijgehouden tijdens een wedstrijd. Aan het einde van de wedstrijd mag iedereen op doel schieten en ook zelf in het doel staan en proberen de bal te stoppen.
Jaarlijks wordt voor de kinderen die naar de basisschool gaan het welbekende Theo Geerts Kersthandbaltoernooi georganiseerd. Voor veel kinderen is dit vaak de eerste kennismaking met handbal en levert UGHV ook altijd weer nieuwe leden op.
Ook bij de senioren is naast handbal ruimte voor gezelligheid. Zo wordt er jaarlijks een Playbackshow georganiseerd voor de senioren, is er het jaarlijkse Oliebollenhandbal toernooi eind december en is er ook een gezellige nieuwjaarsreceptie.

kortom UGHV is een vereniging voor jong en oud, waar naast het handbal de gezelligheid voorop staat. Heb jij ook zin om te komen handballen? Je bent van harte welkom!
Voor meer informatie over UGHV kijk op onze website www.ughv.nl.

Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant