Skip to main content

Sportvereniging Westendorp

Na alle bijzondere en magische momenten van de afgelopen twee jaar die in het teken van Corona stonden is het inmiddels weer back to reality. Dat je door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kan blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op de langere termijn stukken kleiner. Echter ten tijde van het Coronavirus, kwam bewegen en sporten onder druk te staan. 

Buitensportvereningingen en locaties moesten hermetisch worden afgesloten, soms ging het weer open, dan mochten we vervolgens weer de wei in, tot de volgende aankondiging kwam en konden we allemaal weer binnen gaan zitten. Wat een onwerkelijke wereld en gekheid. 

De Corona crisis heeft iedereen in financieel opzicht geraakt, behalve meerdere sportverenigingen net als onze Vereniging.

 

Trouwe leden

Door onze voetbalvereniging omgebouwd te hebben naar een Omnisportvereniging blijkt dat we geen terugval van leden hebben, maar dat we in deze periode qua ledenaantal zelfs gegroeid zijn. Leden betaalden trouw hun contributie terwijl er lange tijd nauwelijks gevoetbald of gesport werd. Er zijn zelfs leden geweest die geld aan de club hebben geschonken. Wat een passie voor de club. 

 

Het senioren voetbal is dit seizoen teruggebracht naar 1 team dat in de reserve klasse voetbalt en voor het kampioenschap gaat. We hopen dat de het enthousiasme ervoor gaat zorgen dat we volgend jaar weer 2 teams op de been kunnen brengen. Dat zou mooi zijn. Uiteraard is er nog steeds een 40 plus voetbal team.

27 augustus jongstleden hebben we met zijn allen gevierd dat S.E.V. Westendorp in 2019 haar 60 jarig jubileum had en S.V. Westendorp in 2020 haar 45 jarig jubileum had. Een beachvolleybal toernooi met prachtig weer en veel deelnemende teams was het decor. Afgesloten werd er met heerlijke hamburgers en worsten, door De Vos verzorgd en natuurlijk veel bier! Party time, fijn dat de vereniging leeft als nooit tevoren!

Ook het alom bekende Dwarstoernooi heeft weer plaats gevonden op 9 juli en ook dat was weer een groot feest met prachtige voetbal prestaties, het mooie is dat we weer zien dat er weer veel nieuwe vrijwilligers opstaan die de kar trekken. Hartelijk dank daarvoor. Kortom het gaat de goede kant op met de club.

 

Ook sponsoren zijn zeer trouw gebleven!! 

Die binding die de sponsoren hebben met de club is van zeer grote waarde gebleken. We blijken niet te zijn  teruggevallen in de sponsorinkomsten. Van grote tot kleinere sponsoren heeft u ons, door uw bijdrages, zo enorm gesteund dat we door kunnen met het uitbouwen van onze oh zo belangrijke sportvereniging hier in Westendorp. Dank Dank Dank! 

Bij SV Westendorp heeft er de afgelopen jaren een  ware gedaante wisseling plaatsgevonden. In 2017 is er een koerswijziging ingezet, en een ware transformatie heeft er plaatsgevonden. Van een voetbal club naar een Omni  sportvereniging.

De reden was dat het aantal voetballende leden snel afnam door diverse oorzaken. Te weinig voetballers om 2 fatsoenlijke teams te kunnen laten voetballen waardoor het voetbal onder druk kwam te staan, alsmede de behoefte om voor meerdere leeftijdscategorieën meer sporten te laten plaatsvinden op de prachtige velden, en de accommodatie weer volwaardig te laten functioneren.

Dit heeft ertoe geleid dat het leden aantal fors is toegenomen omdat ook de volleybal vereniging is toegetreden op de club. De laatste maanden zien we gelukkig ook weer de jeugd op onze velden wat ook komt door de prachtige samenwerking met Silvolde en Terborg. Zowel de trainingen voor de jeugd en de wedstrijden zullen op de verschillende velden afwisselend plaatsvinden.

 

Sinds medio september zijn we een samenwerking aangegaan met de Gelderse KeepersSchool van Edwin Susebeek.

Al in 2001 richt Edwin Susebeek zijn KeepersSchool op, de eerste 20 jaar in De Veldhoek, het laatste half jaar in Borculo en nu (sinds september 2022) is de GKS nu neergestreken bij SV Westendorp. De velden van SV Westendorp zullen op een aantal keer in de week gebruikt worden voor deze trainingen.

De Gelderse KeepersSchool voorziet in de stijgende vraag naar deskundige keeperstraining voor jeugd- en selectiekeepers binnen de regio.

De keepersopleidingen van de GKS vormen dan ook een goede aanvulling op de keeperstrainingen van de amateurverenigingen in Gelderland. De hoge kwaliteit van de cursussen komt voort uit een combinatie van praktijkervaring, persoonlijke en sociale vaardigheden, opleidingen en vooral enthousiasme.

Het GKS cursusaanbod bestaat uit zes categorieën: basis, basis-plus, gevorderden, gevorderden-plus, topklasse en selectiekeepers. Naast deze cursussen worden ook privétrainingen, trainingen op locatie en keeperskampen gehouden. 

De GKS is er niet alleen voor de toppers, maar voor iedereen. Het gaat erom dat iedereen het beste uit zichzelf haalt! Plezier, Passie en Prestatie staan voorop!

Ben je een keep(st)er en wil je de lat ook een stukje hoger leggen? Kom dan naar de Gelderse KeepersSchool en behaal samen met andere enthousiaste keep(st)ers je doelen!!

Op onze site is meer te lezen over het aanbod van trainingen van de Gelderse KeepersSchool.

Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant