Skip to main content

Sportclub Silvolde landelijk in het nieuws

Eind 2021 kreeg Sportclub Silvolde opvallende landelijke bekendheid en was het gesprek van de dag. De technische staf onder leiding van hoofdtrainer Stéven Verheijen had besloten creatief met de coronabeperkingen om te gaan en van de nood een deugd te maken. Als het ‘s avonds niet kan, dan maar ‘s morgens, was de achterliggende gedachte. Zodoende werd er besloten om met de selectie al vanaf 7 uur ‘s morgens te trainen. Om hiervan getuige te zijn kwamen journalisten van de landelijke media en cameraploegen van alle tv-zenders naar sportpark De Munsterman. Zelfs het veelgelezen voetbaltijdschrift VI publiceerde een artikel over de Silvoldse hoofdklasser. De selectiespelers moesten even wennen aan het vroege tijdstip van trainen, maar de opkomst was groot. De Silvoldse primeur vond navolging bij andere verenigingen.

De samenwerking bij het jeugdvoetbal met vv Terborg is al enkele seizoenen een feit en wordt gestaag uitgebouwd. Vanaf dit seizoen is het ook tussen de lijnen zichtbaar. De jeugdige voetballers spelen in een nieuw wedstrijdtenue waarin de drie kleuren van beide clubs zijn verwerkt. De kleding is mogelijk gemaakt door een aantal lokale sponsors. Tijdens een flitsende presentatie werd de outfit onthuld door Arie Suselbeek, die al 75 jaar lid is van de club. Het aantal teams in het meidenvoetbal is sterk gegroeid. Silvolde werkt hierbij samen met vv Terborg en sinds dit seizoen ook met VVG’25.

Meer informatie over Sportclub Silvolde en de contactmogelijkheden:

Sportclub Silvolde Website
Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant