Skip to main content

De Graafschap Verbindt: samen voor de Achterhoek

Een verenging heeft een cruciale rol in de gemeenschap. Samen dragen verenigingen bij aan voldoende beweging, een gezonde leefstijl, sociale ontmoetingen en kunnen kinderen en volwassenen zich zowel individueel als in teamverband verder ontwikkelen. Naast de sterke gemeenschapsfunctie heeft een vereniging ook een verbindende functie.

De Graafschap Verbindt is de maatschappelijke tak van Betaald Voetbal De Graafschap. De Graafschap is onlosmakelijk verbonden aan de Achterhoek. De missie van de stichting is dan ook: geen Achterhoeker aan de zijlijn.  Het werkgebied van de stichting is de gehele Achterhoek. Door middel van maatschappelijke projecten en activiteiten wil de stichting op een positieve wijze bijdragen aan grotere en kleinere maatschappelijke vraagstukken in de Achterhoek. 

Enkele projecten die te linken zijn aan verengingen zijn bijvoorbeeld het inclusieve sporten en bewegen met ouderen. De Graafschap heeft ook een ‘Oldstars’ team, een team met 22 oud-spelers van De Graafschap die actief het walking football promoten in de regio. Veel verenigingen in de Achterhoek hebben al een 35 plus competitie of een walking football team. De Graafschap Oldstars oefenen iedere maand tegen een andere amateurvereniging uit de regio Achterhoek.

Naast haar eigen projecten wil De Graafschap Verbindt volgens manager MVO Michael Ogubai ook van betekenis zijn voor verenigingen: “Het is fantastisch dat we op voetbaltechnisch gebied al vele partners hebben in de regio. Maar wat zouden we nog meer kunnen betekenen voor verenigingen? Er zijn vast diverse maatschappelijke thema’s die bij iedere vereniging spelen, waarin we samen wellicht de krachten zouden kunnen bundelen.”

De Graafschap Website
Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant