Skip to main content

De Varsseveldse Gymnastiek Vereniging (VGV) is er voor jong en oud

 

Bewegen is belangrijk voor jong en oud. In dit artikel willen we aandacht geven aan het beweeg aanbod van VGV voor de jongsten en voor de senioren van de vereniging.

Voor de allerjongsten is er de ouder en kind gym. Zodra een kind kan lopen kan hij of zij deelnemen aan de ouder en kind gym (op maandagochtend van 10.00 – 11.00 uur). Wat is er nou leuker dan samen met je vader, moeder, opa of oma de eerste beginsel van rollen, balanceren, springen en diverse andere grondvormen van bewegen te ontwikkelen.

Na ouder en kind gym is er speeltuingym voor de kleuters (woensdag van 16.00 – 17.00 uur). Middels een uitgebalanceerd jaarprogramma is er veel aandacht voor breed motorische ontwikkeling en komen alle belangrijke vaardigheden zoals balans, rennen, springen, gooien, vangen, slaan en schoppen aan bod.

Ook voor de senioren is er een mooi aanbod bij VGV, zowel gedurende de dag als tijdens de avonduren.  Op woensdagochtend van 8.30 – 9.30 uur is er Body Fit. Diverse oefeningen die op muziek worden uitgevoerd. Op woensdag van 9.30 – 10.30 uur is er FIT 50+. Allerlei oefeningen voor de jongere oudere om fit en gezond te blijven. Op donderdagochtend is er een dames recreatief uur van 9.00 – 10.00 uur. Ook hierbij worden er diverse beweegvormen gedaan om fit te blijven.  Op donderdagavond is er heren recreatief van 20.00 – 21.00 uur. Het 1e half uur wordt er aan de fitheid gewerkt door diverse oefeningen. Het laatste half uur wordt er gevolleybald. Al deze uren worden gegeven in de van Raam Arena. Belangstellenden kunnen vrijblijvend 3x meedoen, alvorens te beslissen om al dan niet lid te worden.

Op woensdagochtend van 9.00 – 10.30 uur danst Davala in de Eendracht. Davala staat voor dansen uit alle landen. Volksdansen, maar niet op klompen.

Voor nadere info kunt u contact opnemen met M. Nijkamp: verenigingsmanager@vgvvarsseveld.nl of bellen naar 06-15467503

Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant