Skip to main content

Atletico’73

 

Atletiek wordt de moeder van alle sporten genoemd en dat is niet voor niets. Al in het oude Griekenland werden onderdelen gedaan, die we nu nog tegenkomen bij de vele atletiekclubs, die ons land rijk is. Mannen mochten toen alleen meedoen en een clubtenue was overbodig.

Geel zwart zijn onze kleuren. De Engbergenloop (in februari) en het Rondje Oude IJsselstreek (in september) zijn mogelijkheden om met onze mooie sport kennis te maken.
Veel mensen denken bij atletiek aan hardlopen. Dat klopt, maar het is maar een van de vele onderdelen van onze mooie sport. Werpen en springen hoort daar ook zeker bij en al deze drie zijn weer onder te verdelen in allerlei onderdelen

Bijvoorbeeld: 100 meter sprint, hordelopen, kogelstoten, verspringen, hink stap sprong, 3000 meter, sportief wandelen, kogelslingeren, de marathon, snelwandelen, framerunning enz., enz.

Al deze onderdelen worden bij Atletico’73 beoefend. De trainers hebben tenminste één cursus gevolgd en zijn daarvoor geslaagd. Sommige trainers zijn op vele onderdelen geschoold. Deskundige begeleiders dus.

Atletiek is altijd te beoefenen op eigen niveau. Dat kan ook op een hoog professioneel niveau. Bram Som en Arnoud Okken, beide Europees kampioen op de 800 meter, zijn bij ons met atletiek beoefenen begonnen.
Oudere atleten kunnen blijven bewegen bij onze sportief wandelgroep. Atleten, die beter gedijen in een kleine groep (max. 5 atleten met 2 trainers) vinden onderdak bij onze Dalindgroepen.
Kom eens kijken op onze baan aan de Waalstraat en je gaat niet meer weg.

 

Jan Jolink

Voorzitter Atletico’73

Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant