Skip to main content

Wethouder sport

In de Dikke van Dale staat het woord ‘sport’ omschreven als: “lichamelijke activiteit voor je plezier of als beroep”. 

Dat is het natuurlijk ook, maar als Wethouder Sport zou ik het graag veel breder willen zien. De lichamelijke inspanning is goed voor je lijf en geest. Daarnaast kan het kan ook erg gezellig zijn om samen te sporten. Bovendien is het mooie dat iedereen kan sporten of bewegen op zijn eigen niveau. Met zijn eigen inzet en inspanning. Dat maakt sporten vooral heel erg leuk!

Vanaf mijn 7e jaar ben ik regelmatig in het zwembad te zien, eerst bij de zwemselectie en al snel als waterpoloster. Tot vorig jaar heb ik competitie gespeeld met een ontzettend gezellig team. Door de jaren heen is de prestatie en inzet veranderd naar heerlijk zwemmen en gezamenlijk sporten. Ik heb in al die jaren gemerkt hoe fijn het is om dit te kunnen doen. 

In Oude IJsselstreek willen we graag dat iedereen kan sporten en dat het aanbod verder groeit. Sinds dit jaar kennen we het Lokaal Sportakkoord; hier kun je je eigen sportidee of initiatief aanmelden. Ieder idee wordt besproken en er wordt bekeken hoe dat idee werkelijkheid kan worden. Dat doen we met iedereen die betrokken is: Sportaanbieders, sportverenigingen, fysiotherapeuten, individuen, buurtsportcoaches, werkgevers, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, en het belangrijkste; jijzelf! Zo zorgen we samen dat heel Oude IJsselstreek beweegt!

Graag zou ik iedereen willen uitdagen om op zoek te gaan naar een passende sport of manier van bewegen. Onze gemeente heeft ontzettend veel te bieden; voor jong en oud, van topsport tot recreatief, individueel of in teams. Bij verschillende clubs, sportscholen of organisaties. 

Ik wens je veel sportplezier toe!

Ria Ankersmit, Wethouder sport

Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant