Skip to main content

Verjonging Varsseveld 1 werpt langzaam vruchten af

Sportclub Varsseveld had het de afgelopen jaren in de tweede klasse niet gemakkelijk. Toch wist het zich ieder jaar redelijk makkelijk te handhaven. Dit jaar is de tweede klasse sterker dan ooit. Met SV Grol, NEC en OBW is de competitie een stuk zwaarder geworden. Daarnaast is er het komend seizoen een versterkte degradatieregeling, waardoor er waarschijnlijk vier clubs aan het einde van het seizoen kunnen degraderen,

Op het eerste gezicht lijkt Varsseveld er een stuk sterker op geworden met de terugkomst van Luke Groot Wassink, afkomstig van SC Silvolde en Jordi Besselink, die van Longa’30 overkomt. Hiermee krijgt SC Varsseveld de beschikking over twee aanvallers met hoofdklasse ervaring. Met het afscheid van Martijn ten Brinke heeft Varsseveld achterin nog wel het een en ander te stellen, daarin is de selectie nog wat mager. De eerste bekerwedstrijden gaven ook nog niet veel vertrouwen, een 3-0 nederlaag tegen tweedeklasser Bon Boys en een pak slaag van eersteklasser FC Winterswijk maakt het dat trainer Arno Heersink voorzichtig is met de doelstelling voor dit jaar. ‘’Laten we ons eerst maar handhaven, dat is het belangrijkste doel voor dit jaar. We hebben geen team dat om direct om het kampioenschap gaat mee strijden. We zijn blij met de nieuwe aanwinsten, maar Jordi is bijvoorbeeld al langdurig geblesseerd. Ook achterin zijn we dun bezet, nu Wouter Beuvink geblesseerd is, hebben we rechts achterin niet heel veel alternatieven‘’.

,,Positief is wel dat er een hele lichting jeugdspelers de afgelopen twee jaar zijn doorgebroken. Met Tom Veerbeek, Sam Weening, Ruben Wonnink, Rens Boegman, Troy Kruit en Brendon Eerland zijn we behoorlijk aan het verjongen. Met Jordi Besselink (21 jaar) en onze doelman Bas van Ringelenstein is de gemiddelde leeftijd van de selectie flink gedaald tot onder de 23 jaar. We hopen de ploeg voor de komende jaren zo vorm te hebben gegeven. De sfeer binnen de ploeg en binnen de vereniging is echter bijzonder goed. Naast de gebruikelijke vrijwilligersdiscussies en het gebrek aan jeugdtrainers, heerst er een warme sfeer binnen de club. Daar zijn in de afgelopen jaren hele positieve stappen gezet’’. 

Heersink heeft nog een contract voor komend seizoen. Verlengen of nog weer een andere club? Heersink is er voorzichtig over. ,,Misschien ga ik hierna nog wat anders doen binnen de vereniging of daarbuiten. Daar laat ik de opties nog even open’’, aldus de 62 jarige trainer, die aan zijn tweede seizoen bij Varsseveld als hoofdtrainer bezig is.  

Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant