Skip to main content

De Varsseveldse Motor en Auto-club VAMAC

De Varsseveldse Motor en Auto-club VAMAC is opgericht op 3 december 1949 en richt zich voornamelijk op het organiseren van evenementen voor motorcrossers, enduro- en off-road-rijders en motor-toerrijders. De bloeiende club telt ongeveer 350 leden, afkomstig uit de hele achterhoek, en is aangesloten bij de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) en bij het LOOT (Landelijk Overleg Orgaan Toerclubs).

Op ons crossterrein aan de N18 tegenover de Radstake kan wekelijks getraind worden. Voor jeugdleden is een eigen crossbaan gerealiseerd waar ook met regelmaat cross lessen worden gegeven. Na het afleggen van een proeve van bekwaamheid krijgen zij een certificaat.

In samenwerking met de KNMV worden er ook officiƫle wedstrijden georganiseerd. Tijdens de trainingen en wedstrijden is onze kantine geopend voor de verzorging van de inwendige mens.

De toerafdeling van de VAMAC heeft ruim 60 leden. Twee tot drie keer per maand wordt er een toerrit georganiseerd. De lengte varieert dan van 100 tot 200 km. Het rijden door de mooie achterhoek en het grensgebied met Duitsland is erg mooi maar een belangrijk deel wordt toch gevormd door de pauzes. Allerlei onderwerpen worden dan aangestipt. Het zal je niet verbazen dat dan het eerste gespreksonderwerp de motor is. Welke rijd je en bevalt die enzovoorts.

Elk jaar met Hemelvaart wordt er een hotelweekend georganiseerd. Mooie routes en erg gezellig.

Kijk voor verdere informatie op onze website.

VAMAC website
Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant