Skip to main content

UGHV is meer dan handbal alleen

De Ulftse Gecombineerde Handbal Vereniging, kortweg UGHV genoemd, is opgericht in 1955 en dus alweer 66 jaar jong.

Begonnen als RK Handbalvereniging Ulftse Girls met kapelaan Pierik als oprichter en geestelijk adviseur en in 1963, met de komst van heren die ook handbal wilden spelen, werd de naam gewijzigd in UGHV. Ook in de beginjaren van UGHV was er meer dan handbal. Zo werd door de Ulftse Girls vaak deelgenomen aan de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek en waren er natuurlijk ook feestavonden voor de leden.

Ook nu in 2021 staat de gezelligheid tijdens en na het handballen nog steeds hoog in het vaandel bij UGHV. De Airborne Wandeltocht is inmiddels ingeruild voor de Ulftse Avondvierdaagse waar UGHV jaarlijks met een groep is vertegenwoordigd.
Voor de jeugd worden er, naast het jaarlijkse jeugdkamp, nog tal van activiteiten  georganiseerd en wordt door de wat oudere jeugd ook vaak deelgenomen aan toernooien met overnachting.
Ook bij de senioren is naast handbal ruimte voor gezelligheid. Zo wordt er jaarlijks een Playbackshow georganiseerd voor de senioren en is er ook een gezellige nieuwjaarsreceptie.

Kortom UGHV is een vereniging voor jong en oud, waar naast het handbal de gezelligheid voorop staat. Heb jij ook zin om te komen handballen? Je bent van harte welkom!

Meisjes B en Corona
De corona epidemie heeft op de hele vereniging impact. De Meisjes B hebben hier ook mee te maken gehad. Onderstaand delen ze hun ervaring.
“Handballen doen we normaal gesproken 3 keer in de week (dinsdag, vrijdag en in het weekend de competitie). Totdat Corona kwam, toen viel alles weg en dus ook onze favoriete sport. Weg was het lachen, gieren en brullen met elkaar. Een jaar lang hebben we niet gezamenlijk gesport totdat we op een gegeven moment een appje binnen kregen van onze trainer dat we weer buiten mochten trainen. We zijn toen op zondagmorgen naar Engbergen gegaan. Van conditie had niemand meer iets over maar langzaamaan werden we weer als van ouds.

Voor meer informatie over UGHV kijk op onze website

UGHV website
Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant