Skip to main content

SDOUC: van, voor en door de leden

 

SDOUC wil zorgen voor een gezonde vereniging, prima uitstraling naar en aandacht voor de omgeving, voetbal op niveau, voldoende talent, gekwalificeerde trainers, een goede accommodatie en een team van vrijwilligers om trots op te zijn.

Een bewogen seizoen 2022-2023

In de winterstop lag SDOUC 1 nog op promotiekoers naar de 1e klasse. Daarna bleven, vanwege een blessuregolf, successen uit. Wat niemand gedacht had gebeurde: via nacompetitie degraderen naar de 3e klasse, waarin SDOUC na 20 jaar in de 1e en 2e klasse lang niet meer heeft gespeeld. Tevens werd afscheid genomen van Jan Vreman, omdat hij als hoofdtrainer terugkeerde naar De Graafschap.

Een andere weg bewandelde SDOUC 2: Twee seizoenen op rij werd promotie bereikt en komend seizoen komt het elftal uit in de hoofdklasse.

Ook speelde SDOUC 2 de bekerfinale, maar die werd helaas verloren.

Naast het maatschappelijk belang van een goed voetbalaanbod heeft SDOUC oog voor andere gebeurtenissen. De Club van 100 heeft € 500 geschonken aan Vluchtelingenwerk Oude IJsselstreek en na de aardbeving in Turkije heeft SDOUC sporttassen met 350 trainingspakken en 250 nieuwe handdoeken naar het getroffen gebied gestuurd.

Verwachtingen van het seizoen 2023-2024

Voetbalaanbod

De jeugdsamenwerking, die al enkele jaren vlekkeloos verloopt, biedt een breed aanbod voor alle leeftijden en op elk voetbalniveau.

Naast het vrouwenteam en de seniorenteams is er een aanbod voor 45+, 55+ en veteranenspelers. Een kans om een leven lang te kunnen sporten !

SDOUC 1 zal er met de nieuwe trainer, Sander Hoopman, alles aan doen om de weg naar boven terug te vinden en SDOUC 2 zal proberen zich in de hoofdklasse te handhaven.

Accommodatie

In het kader van de fusieverkenning zijn schetsen voor een nieuw sportpark gemaakt. Het is nog onbekend hoe lang realisatie daarvan gaat duren.

Het kunstgrasveld is goedgekeurd tot juli 2024, maar de kwaliteit daarvan gaat achteruit. De vraag is of het eerst vervangen moet worden of op korte termijn met de aanleg van het nieuwe sportpark meegenomen wordt.

Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant