Skip to main content

Clubblad De Boogbal een begrip in Varsselder-Veldhunten!

Vorig seizoen 2021-2022 heeft het clubblad van GWVV haar 50-ste jaargang beleefd. Het is afgelopen juli dan ook precies 50 jaar geleden dat het toenmalige jeugdbestuur besloot om bij GWVV een clubblad uit te brengen. Er werd een prijsvraag uitgeschreven voor de naam van het clubblad, waarbij Bennie Ditters (Bzn) met de naam De Boogbal unaniem tot winnaar werd uitgeroepen. Sindsdien is het clubblad De Boogbal, niet alleen een begrip bij GWVV maar in heel Varsselder-Veldhunten. Het kwam in de begin jaren nog weleens regelmatig voor dat het financieel moeilijk was om het clubblad uit te brengen, zeker ook nadat de redactie destijds de advertenties had ‘uitbesteed’ aan een reclamebureau. De toenmalige redactie, waar oa. Erevoorzitter Theo van Niersen, de ons ontvallen clubicoon Arnold Versleijen en voormalig jeugdvoorzitter Jan Roes deel van uitmaakten gingen niet bij de pakken neerzitten en besloten dit allemaal zelf ter hand te nemen. Aan hen is het dus ook mede te danken dat de Boogbal tot op de dag van vandaag nog bestaansrecht heeft. Nadat Leo Slutter het drukwerk op zich nam en grafisch ontwerpbureau Ap Timmers zijn hulp aanbood om de redactie ‘de fijne kneepjes van het vak’ te leren,  is het clubblad doorgegroeid naar een graag gelezen volwaardig dorps/buurtblad. Het drukwerk is inmiddels uitbesteed, maar de input komt van de GWVV leden, dorpsverenigingen of de redactie zelf. De Boogbal, die geheel in kleur wordt uitgebracht wordt door GWVV 12e man Jan Zweers huis aan huis bezorgd in het dorp.

 

Met ingang van het seizoen 2022-2023 is Huub van Laarschot de nieuwe hoofdcoach bij GWVV. Huub van Laarschot heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de Achterhoek. Na een aantal sabbatical seizoenen heeft hij de draad weer opgepakt. De 1e prijs heeft hij met deze jonge groep al binnen. Op het Veltins toernooi werden ze ongeslagen toernooiwinnaar. En ook de eerste  bekerwedstrijden zien er veel belovend uit. Als dit een voorbode is voor de rest van het seizoen dan staat ons nog wat te wachten. We gaan het zien.

Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant