Skip to main content

100 jaar Sc Varsseveld – Meidenvoetbal – Voetjesbal

 

Sc Varsseveld is al bijna 100 jaar een bekende voetbalclub in de regio. Volgend jaar zal volledig in het teken staan van festiviteiten rondom haar eeuwfeest. Een groep enthousiaste vrijwilligers werkt al jaren aan een eeuwboek en de activiteiten die in het verschiet staan. 

Het bereiken van 100 jaar voetbal op Sportpark Oberink is een mijlpaal voor jong tot oud. Naast voetballen leren spelers hier vrienden voor het leven kennen, ze leren samenwerken, incasseren, plezier maken, kortom: het clubgevoel. Veel senioren spelen hun hele leven al bij Sc Varsseveld en melden nu hun kinderen weer aan bij de jeugd.  

Waar de club momenteel vooral trots op is, is het meidenteam, de JO13-2. Meisjes kunnen uiteraard samen met de jongens voetballen, daar worden ze zelfs sterker van. Maar er komt een moment dat het verschil te groot wordt en een meisjesteam de voorkeur heeft. En meisjes trekken meisjes aan; er is sprake van steeds meer aanwas. Momenteel spelen er 18 meiden van 9 tot 14 jaar bij dit team. Ze zijn bloedfanatiek maar hebben ook enorm veel plezier samen. Dit alles heeft zijn weerslag op de jongere jeugd. Ook hier spelen steeds meer meisjes mee. Hopelijk zien we hen over een aantal jaar weer terug bij dames 1 of 2.

Startte het voetbal bij Sc Varsseveld vroeger bij de F-jes (de JO9), tegenwoordig bieden ze ook een JO8, JO7, JO6 en zelfs voetjesbal, voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Jong geleerd…

Iedereen is dus welkom bij Sc Varsseveld! Met 8 seniorenteams, 2 damesteams, 24 jeugdteams én de voetjesballers is er voor iedereen wel een plekje binnen onze club. Bezoek de website www.scvarsseveld.nl voor meer informatie en neem contact op voor enkele proeftrainingen. We verwelkomen jullie graag!

Met vriendelijke groet,

Sophie Hulsman

Jeugdcoördinator JO9/8/7/6/voetjesbal

Sc Varsseveld

06-19749243

 

Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant