Skip to main content

De sportvereninging Westendorp groeit en bloeit

Beste Sport vriend ,

de sportvereninging Westendorp groeit en bloeit . 

De vereniging die ooit als voetbal club is begonnen maakt sinds 2017 een transformatie door die noodzakelijk om het voortbestaan van de club te behouden.In het buitengebied en in een dorp als Westendorp is het belangrijk dat sporten in combinatie met de sociale contacten blijft bestaan. Maar dat lukt simpelweg niet met alleen voetbal want de aanwas van jeugd is beperkt en het uitvliegen door studie en  werk voor de spelers en andere tijdsbestedingen, er is per slot van rekening meer te doen als voetballen op zondag heeft de club besloten om een geheel andere koers te gaan varen. 

Meer diversiteit in de sporten en meer maatschappelijk  inspanningen die erop gericht zijn de sportvereniging maar vooral de gemeenschap bestaansrecht te geven en voor lange tijd te borgen.In 2020 is dan ook de volleybal vereninging geïntegreerd in de sportclub wat voor de club ook een zestig tal nieuwe leden heeft gebracht. Meer mensen  van verschillend karakter brengt weer meer saamhorigheid met zich mee.

Inmiddels hebben we voor veel mensen de ideale sport of beweging en allemaal met de kenmerken ongeacht de leeftijd die je hebt die je er toe brengen om fit te zijn.

Sporten met plezier

Actief bewegen in de buitenlucht

In groepsverband je conditie en je (spier)kracht verbeteren

Fit en soepel worden (of blijven)

Op je eigen niveau trainen

Afwisselende en uitdagende trainingen o.l.v. een ervaren en professionele trainer

Onze trainers zijn goed  opgeleid om deelnemers met verschillende niveaus goed te kunnen begeleiden.

In de toekomst willen we er naar toe groeien om het mogelijk te maken dat je met 1 lidmaatschap de sporten kunt doen die je graag wilt doen.

Het uit Engeland overgewaaide fenomeen Walking Football krijgt in de regio steeds meer voet aan de grond. Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Wij zijn dan ook trots dat er elke week ruim 20 deelnemers op de woensdag ochtend (met en zonder voetbalachtergrond) samen het sportieve en het sociale contact beleven. Voordat we het veld opgaan starten wij wekelijks om kwart voor tien onder het genot van een kopje koffie met ‘de derde helft’.

Bootcamp is in groepsverband sporten in de buitenlucht en kan onder begeleiding van onze ervaren trainer Rob Hartemink worden gedaan bij SV Westendorp 

Is binnen in een sportschool zitten niks voor jou? Maar wil je fit, sterk en soepel worden en in de buitenlucht in beweging zijn? Dan is bootcamp echt iets voor jou!

De bootcamptrainingen bestaan o.a. uit: hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen. De ideale work-out om je sterk, strak, slank en energiek te laten voelen. Bij een bootcamptraining wisselen cardio- en krachtelementen elkaar in hoog tempo af. Dit is één van de meest effectieve trainingstechnieken om af te vallen, je stressbeheersing te verbeteren, je kracht te laten toenemen en je uithoudingsvermogen te vergroten. Omdat je in een relatief kleine groep traint, profiteer je van de voordelen van een personaltraining én van de motivatie en stimulans van een groep. Er is altijd voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en instructies. De trainer gebruikt alleen positieve stimulans!

Sportuur

Op de woensdag ochtend is er ook het sportuur van 0900 uur tot 10.00 uur.voor een ieder die wil geniet van bewegen. Goed voor je weerstand en conditie van hart en longen en spieren.

Jeu de boulles 

Er is een mooie baan op het terrein en hier kan de semi fransoos lekker met de ijzeren ballen zijn precisie en coördinatie testen.

Volley ballen 

Dit kan men zowel in de prachtige sportzaal van Westendorp doen maar ook op het sportveld buiten.

Voetbal

Het hart van de vereniging blijft uiteraard het voetbal en wij zijn dan ook verheugd om te kunnen melden dat na 5 jaar afwezigheid er ook weer een jeugd afdeling is. De jongens en meisjes  van jo 7 en jo 9. Trainen nu nog op de zaterdag ochtend en trainen vanaf het volgend seizoen op de dinsdag en donderdag.

Twee senioren teams zullen dit jaar onze club weer gaan vertegenwoordigen bij de knvb competitie en dat onder bezielend leiding van Stephan Vleminck.Een oude bekende die 11 jaar geleden ook al trainer is geweest .Hij heeft er zin in om de mannen te trainen en te begeleiden zodat we weer competitief kunnen mee voetballen in de competitie. 

Sportvereninging Westendorp Website
Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant