Skip to main content

Heb jij een goed initiatief?

Vraag ondersteuning aan bij het Lokaal

Sportakkoord via www.mijnsportidee.nl

 

Alleen samen kunnen we een inclusieve en beweegvriendelijke omgeving, met vitale sportaanbieders creëren. Het Lokaal Sportakkoord is er dan ook om initiatieven die hier een bijdrage aanleveren te ondersteunen.

Bewegen, sporten en een gezonde leefstijl is belangrijk, voor iedereen. Het zorgt ervoor dat we ontspannen, uitdagingen aangaan, leren, lichamelijk en mentaal fit blijven en elkaar blijven ontmoeten. Om dit voor nu en in de toekomst voor iedereen mogelijk te maken, is er een voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een Nationaal Sportakkoord opgesteld. Want alleen samen kunnen we een inclusieve en beweegvriendelijke omgeving creëren. 

In de Oude IJsselstreek hebben verschillende lokale (sport)aanbieders, werkgevers en professionals uit het onderwijs en de zorg meegedacht over de inhoud van het Lokale Sportakkoord en de bijbehorende ambities. De uitdagingen en ambities die we in dit Sportakkoord hebben vastgelegd zijn niet nieuw. De aanpak wel! Iedereen mag ideeën in dienen. 

De Ambities

Jeugd t/m 12 jaar vaker en beter laten bewegen

Jeugd vanaf 12 jaar in beweging (houden)

Ouderen Vitaal en gezonder in beweging

Vitaal aan het werk

Toekomstbestendig sportlandschap met sterke verenigingen

Sport en Bewegen als middel voor een gezonde en vitale samenleving!

 

www.mijnsportidee.nl

Voor meer informatie, het Sportakkoord en het indienen van een initiatief

 

Stuurgroep: “De uitdagingen en ambities die we in dit Sportakkoord hebben vastgelegd zijn niet nieuw. De aanpak wel! Iedereen mag ideeën indienen!”

 

Oefentherapeut: “Kinderen fietsen steeds minder. Helaas neemt hiermee de fietsvaardigheid bij veel kinderen af. Dankzij de ondersteuning vanuit het lokaal sportakkoord kunnen we hier aandacht aangeven, met o.a.: fietslessen, dodehoektraining en verkeersobservatie.”

Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant