Skip to main content

De FreeWheel Vitality Club

De FreeWheel Vitality Club is in 2010 gestart met als doel om het voor vele ouderen gemakkelijker te maken om langdurig die leefregels te volgen die heel belangrijk zijn voor een gezonde en vitale leefstijl. Trouwe deelnemers kunnen daardoor jaren langer gezond en zelfredzaam blijven.

Al vanaf de start biedt de Vitality Club elke werkdag van 9.00 tot 10.00 uur de mogelijkheid aan FreeWheelers om een uur gematigd intensief te bewegen. (FreeWheelers zijn inwoners die overdag tijd vrij kunnen maken). Door het in groepsverband te doen en in een gezellige sfeer is het gelukt om ook deelnemers te trekken die eigenlijk veel moeite hebben met motivatie en discipline. Het na afloop samen even nagenieten van het gevoel dat je weer een prestatie hebt geleverd geeft veel voldoening. De oefeningen zijn combinaties van conditie-, kracht- en balans- en lenigheidstrainingen en alle trainingen worden het hele jaar door in de buitenlucht gedaan. Dit blijkt onder vrijwel alle weersomstandigheden geen probleem te zijn. De trainers zijn vrijwilligers uit de club zelf (peer coaches). Op dit moment maken we gebruik van de overdag normaal niet benutte accommodaties van Atletico’73, SDOUC en St. Joris. De deelname kosten zijn heel laag zodat elke inkomensklasse kan meedoen. Er zijn nu meer dan 160 deelnemers die allen heel tevreden zijn over de verbeteringen van hun conditie, gezondheid en vitaliteit. Door de dagelijkse sociale contacten voelen velen zich ook veel minder vaak eenzaam. Het RIVM heeft de deelname aan de Vitality Club als heel positief voor de gezondheid beoordeeld.

Nadere informatie op onze website

FreeWheel Vitality Club website
Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant