Skip to main content

75-jarig jubileum SVGG

Het seizoen 2021-2022 stond in het teken van het 75-jarige jubileum van de club. Door de coronamaatregelen konden de festiviteiten in 2021 niet doorgaan, wat heeft geleid dat het in 2022 alsnog werd gevierd. Op 4 juni stonden er allerlei activiteiten op het programma voor jong- en oud met als afsluiting een feest in de feesttent. Een onvergetelijke dag waar vele vrijwilligers zich voor hebben ingezet. 

Ter gelegenheid van het jubileumjaar is er ook een jubileumboek samengesteld: witte broek, blauwe trui. Het is een boek geworden, die gerust kan worden bestempeld als SVGG-encyclopedie. 

Vele mensen in en rond de club zijn gesproken en is er op zoek gegaan naar de verhalen die SVGG zo bijzonder maken. Dit varieerde van sportieve hoogte- en dieptepunten, jarenlang vrijwilligerswerk op voor- en achtergrond, curieuze voorvallen, tot voetbalcarrières op nationaal niveau en vér daarbuiten. 

De vele verhalen in het boek laten een rode draad door de hele clubgeschiedenis van SVGG zien: met initiatief en zelfredzaamheid kunnen ook bij een bescheiden Megchelse vereniging de mooiste dingen ontstaan. De gedachte achter de clubnaam, ‘met beperkte manschappen en middelen tot grootste dingen in staat zijn’, had wat dat betreft niet beter gekozen kunnen worden. Bovenal blijkt uit alle verhalen veel liefde voor een bijzondere club.  

 

Interesse in het jubileum boek?

Het boek telt tweehonderd pagina’s en behandelt meer dan honderd jaar Megchelse voetbalgeschiedenis: van de oprichting van SVGG’s eerste voorloper Concordia in 1917 tot de vroegtijdig afgebroken corona-seizoenen. Het boek is voor tien euro verkrijgbaar bij verkooppunten in Megchelen en is te bestellen via www.svgg.nl. 

Close Menu

De Sportkrant Oude IJsselstreek is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant